ono

Waarom persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk is voor leidinggevenden

Bedrijfsleiders, directieleden en managers hebben veel impact op veel medewerkers.

Heel vaak heeft het gedrag van leidinggevenden rechtstreeks invloed op het functioneren van hun medewerkers. Het is dus belangrijk voor leidinggevenden...

"intentie, gedrag, effect

Heel vaak heeft het gedrag van leidinggevenden rechtstreeks invloed op het functioneren van hun medewerkers. Het is dus belangrijk voor leidinggevenden om hun eigen gedrag in kaart te kunnen brengen. De intentie van leidinggevenden heeft altijd een positieve bedoeling, (of ken jij een leidinggevende die bewust zijn mensen tegen zijn bedrijf laat keren?) En toch toont men vaak in het gedrag een geheel andere intentie. Dit zorgt ervoor dat medewerkers hun leidinggevende anders gaan begrijpen.

Hoe meer leidinggevenden zich bewust zijn van hun eigen “zijn” en functioneren, hoe bewuster gedrag wordt gesteld en mensen met elkaar beter gaan communiceren en samen werken.

“De kaart is niet het gebied

Persoonlijke groei maakt dat persoonlijk leiderschap kan opgenomen worden. Net daarom is investeren in persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk. Wat je nu hebt op de werkvloer is het resultaat van gedrag in het verleden. Voor een betere “to be” moet je vandaag werken aan persoonlijke ontwikkeling zodat je vandaag kan anticiperen op het effect van jouw gedrag voor morgen.

Natuurlijk hebben ook medewerkers baat bij persoonlijke ontwikkeling, maar omwille van de grote impact van leidinggevenden op hun medewerkers begint alles bij een “bewuste” ondernemer.

Enkele van onze tools voor persoonlijke ontwikkeling:

Insights Discovery®

Enneagram

LEGO® SERIOUS PLAY® Mijn identiteit

Mijn lichaamstaal

Loopbaancoaching voor leidinggevenden en werknemers

Voor meer informatie: isabelle@ono.be 0475 52 12 47

www.ONO.be