ono

Klaartje Busselot - Textile Designer @Kiiv.be

Daar zat ik dan in mijn zetel me afvragend ‘is dit het nu?’ Mijn man was van job veranderd en ook al werkte hij nu veel meer, hij was gelukkiger. In plaats van de uren af te tellen om naar huis te mogen, zoals we dat vroeger op school deden, had hij het gevoel dat zijn werk er toe deed…

Zelf ging ik niet met tegenzin werken, maar het was ook niet dat ik het gevoel had dat mijn werk of inzet van belang was. Ik deed het omdat het ergens van mij verwacht werd. En vaak hoorde ik ook bevestigend dat ik met zo een mooi loon en veel vakanties niks te klagen had. Ook op de vraag wat ik dan wel wou gaan doen, kon ik geen antwoord bieden. Als kind, tiener was ik het kind dat goed was in verschillende zaken, maar nooit echt ergens in uitblonk. Altijd was er wel net die ene klasgenoot creatiever, slimmer, sportiever…

Niet wetende waar ik moest beginnen en hoe ik een antwoord op de vraag ‘is dit het nu’ kon vinden, contacteerde ik Isabelle. Ik had op haar facebookpagina dezelfde vraag zien verschijnen en daarbij stond vermeld dat loopbaanbegeleiding misschien wel de oplossing kon bieden.

26904000 403656286726309 1260945839310202724 N

De sessies waren intens en een aantal keer ben ik met mijn hoofd tegen de muur gelopen. Maar blijkbaar was dat de enige manier om mijn ogen te openen. En in mijn geval was dat bewust worden van mijn eigen talenten. Dat er altijd mensen zullen zijn die slimmer, creatiever, spitsvondiger,…zijn dan ik, maar dat dit niet wil zeggen dat wat ik doe geen waarde heeft. Na een aantal tests werd ook duidelijk dat ik geen enkel van mijn talenten aan het benutten was in mijn huidige job en dat er van zelfontplooiing al een aantal jaren geen spraken meer was.

Isabelle en ik gingen samen opzoek naar wat mijn ‘droomjob’ zou kunnen zijn. En meer en meer begon ik er in te geloven dat iets doen dat je graag doet, niet alleen voor de ‘happy few’ is. Als je in jezelf gelooft en weet wat je sterktes en zwaktes zijn, weet je ook waar je aan jouw zoektocht kan beginnen.

Nu iets meer dan een jaar later, ben ik textielontwerpster in bijberoep en heb ik mijn eigen ontwerpstudio, kiiv. Met kiiv maak ik unieke huisstijlen in textiel. Zo ontwierp ik reeds een collectie voor Bodo resto in Gent en leg ik momenteel de laatste hand aan een collectie voor MOK Brussel. Ook al heb ik (voorlopig) nog steeds dezelfde ‘9 to 5’ job, ik heb nu echt het gevoel dat ik leef en niet meer geleefd word.

En als kers op taart… zullen de kussens uit de Bodo resto collectie verkocht worden bij de mooiste en gezelligste interieurwinkel van Gent, Huiszwaluw. Iets waar ik een jaar geleden alleen maar kon van dromen!

Isabelle, bedankt om mij dat duwtje te geven!

"Ik heb nu echt het gevoel dat ik leef en niet meer geleefd word."